Vi ber om samarbete med att endast 1 person i taget i vår kundmottagning och att alla håller 2 meters avstånd mellan kunder och personal.

Är du sjuk så kom inte in.

Tack för visad förståelse och samarbete, - i arbetet för en säker miljö för alla.

släp.png

Hos oss är det enkelt och kundvänligt att hämta på släpkärra. Vi hjälper naturligtvis till att lasta och väga - det görs med hjälp av en hjullastare. Självklart  hjälper vi också till att lasta pallar tex med marksten.

Rent praktiskt går det till så här: Medtag eget släp och ta infart från Björkviksvägen. Kör in genom grindarna och håll till höger och följ markeringen, stanna i turordning, välj material och kom in och betala. Det går bra att betala kontant eller med kort. Man kör sedan fram till lastplatsen i turordning och behöver INTE backa.

Bra att veta och små tips är:

  • En vanlig släpvagn (tex hyrd på en bensinstation) har oftast en tilllåten maxlast på ca 650 kg och ett boggisläp ca 1100kg. ( Kan vara ett tips att kolla med uthyraren, eller på plåten på släpet - hur mycket just ditt släp får lasta.) 
  • Släpvagnspriset är ett paketpris och gäller per släp upptill max 750kg. Har du ett större släp och det är godkänt för 1000kg blir det ett tillägg på 50:- Alla släp över 1 ton betalar enligt vågkvitt.
  • Ett tips är att stanna till på macken och kolla luften i däcken.
  • En kubikmeter sand eller kross väger ca 1600 kg och en kubikmeter jord ca 1200 kg ,vikten per kubikmeter varierar alltså från material till material.
  • En pall med marksten väger ca 1100 kg och det varierar också beroende på produkt.
  • Här nedan kan du skriva in och få reda på vad du får lasta. 

Länk till Transportstyrelsen Släpvagnskalkylator

 

 

 

 

Aktuell information pga covid-19

Det finns möjlighet för dig som vill hämta på släpkärra utan att fysiskt träffa oss.

Ring oss så berättar vi hur. 0857028100

Vid beställning av storsäck, material på lastbil behöver du ej heller ha fysisk kontakt med någon av oss.

Det går bra att ringa eller maila oss. på 0857028100 eller order@markochvag.se

Vi bedriver verksamheten enligt ordinarie öppettider och vi har ordinarie sortiment i nuläget. Vi ber er hålla avstånd både till varandra och till oss. Vi ser endast 1 kund i taget i vår kundmottagning. Betala gärna med swish.

Välkommen! Swish 1232812543